:)


The Heart Of the Game

maandag 21 februari 2011

GIDSBEURT ARTEFACTFESTIVAL 2011


Donderdag 17 februari trokken we met 5 & 6 ASO Topsport naar het kunstencentrum STUK. Daar vond het Artefactfestival plaats en moesten we elk een kunstwerk toelichten voor de medeleerlingen en leerkrachten Nederlands. Mijn kunstwerk is het werk van de Venezolaanse Carla Arocha en de Belg Luc Schraenen. Het groen effect wordt veroorzaakt door licht daar door gesneden glasplaten schijnt. Er is ook gebruik gemaakt van trompe l'oeil: het eerste wat je opvalt is die groene bol. Maar eigenlijk is die groene bol er helemaal niet, het is een leegte. Op die manier wordt afwezigheid aanwezig gemaakt. Misschien vonden ze inspiratie bij Jeff Koons, een bekende Amerikaanse kunstenaar die het materialisme aanklaagt in zijn kunstwerken. Ik vind het een mooi kunstwerk en ben tevreden met mijn presentatie. Het was duidelijk voor iedereen wat de betekenis is en ik heb gelet op mijn taalgebruik.

Spreken: 7/10 omdat ik over het algemeen een score van 3 en 4 kreeg maar toch één keer een 2. Ik weet dat ik niet alle West-Vlaamse klanken heb kunnen verbergen.
Inhoud: 8/10 omdat ik meestal een 4 heb voor het toelichten van het kunstwerk en dat is voor mij het belangrijkste.
Houdingen: 7/10 omdat ik een beetje nerveus was en daardoor misschien wat onzeker overkwam maar ik weet niet of dat zichtbaar was voor de luisteraars.